nak bercuti satu tempat sesuai untuk pelbagai jenis aktiviti menarik

MELAKA AFAMOSA 873 (4 BILIK}
CAWANGAN MELAKA SALBY HOLIDAY
PERTANYAAN DAN TEMPAHAN SILA TEKAN WASAP DIBAWAH
NAK BOOKING HOMESTAY

7 Tips Rancang Percutian Bajet Bersama-Keluarga

  • Yey, cuti sekolah datang lagi! Memang waktu yang ditunggu oleh anak-anak. Ada yang tak sabar balik kampung jumpa datuk, nenek dan sanak saudara, ada yang ternanti-nanti bercutikeluar negara dan mengunjungi tempat menarik dalam negeri.
  • Tambah seronok kalau ada famili besar. Masa inilah semua adik-beradik yang duduk jauh dapat berkumpul dan bercuti bersama.
  • Percutian Bajet Pun Masih Boleh ‘Enjoy’?
  • Bercakap tentang bercuti,biasanya banyak belanja perlu dikeluarkan.
  • Maklumlah, bukan selalu bercutipanjang. Apa lagi jika bercutiberamai-ramai di satu-satu tempat dalam jangka masa melebihi 3 hari.
  • Perlu fikir kos hotel, kos makan semua ahli dan kos transport. Jadi, macamana nakrancang percutian bajet?
  • 7 Tips Rancang Percutian Bajet Bersama Keluarga

    1. Packing makanan siap-siap Sebelum memulakan perjalanan, digalakkan bawa makanan yang disediakan di rumah. Ia boleh dimakan semasa dalam kenderaan. Jadi, setiap kali anda berhenti di mana-mana perhentian R&R ataupun stesen, anda juga boleh keluarkanmakanan yang dibawa dan makan beramai-ramai. Lagi seronok bukan?

    2. Kunjungi restoran yang sediakan promosi Banyak restoran yang menyediakan set lunch yang lengkap dengan air. Jadi anda dapat jimat daripada membeli secara bufet. Ada juga yang menawarkan promosi “kids eat free” apabila membeli set hidangan yang disediakan.

    3. Tinggal di homestay Bukan sahaja besar dan selesa, terasa seperti tinggal di rumah sendiri. Malahan harga sewanya juga lebih murah berbanding hotel. Biasanya homestayturut menyediakan dapur lengkap dengan tong gas untuk memudahkan anda memasak hidangan.

  • Jadi, anda boleh menyediakan makanan sendiri sebelum keluar berjalan-jalan.
  • 4. Rancang waktu Perlu rancang trip anda agar tidak bertembung dengan waktu jammed di jalan raya. Sekurang-kurangnya anda dapat jimat penggunaan minyak.

  • Jika anda naik kereta api atau kapal terbang misalnya, rancang waktu tiba agar anda tidak sampai lewat dan perlu pula keluarkanduit extra untuk sampai ke destinasi.
  • Bila ada promosi, cepat-cepat tengok kalendar dan tempah tiket kapalterbang. Yang lain tu, ‘bisa diatur’…! Yalah, sebab selalunya tiket kapalterbang adalah kos yang paling mahal dan ia menjadi penghalang utama kita untuk travel.

    5. Cari alternatif yang kurang popular Jika anda menaiki kapal terbang, buat perbandingan antara harga sebelum menempah. Pilih waktu penerbangan yang kurang sibuk seperti waktu pagi misalnya.

  • Hotel-hotel ternama juga lazimnya lebih mahal daripada hotel baru atau homestayyang tidak kurang hebatnya! Jadi, buatlah sedikit research ya.
  • 6. Guna kelebihan keahlian Ada hotel dan syarikat penerbangan yang memberi points pada ahlinya. Hanya dengan menebus points sedia ada kepada baucar hotel dan sebagainya, anda boleh gunakannya sewaktu rancang percutian bajet.

    7. Cari aktiviti yang tidak perlu belanja banyak Banyak hotel dan tempat peranginan menawarkan aktiviti menarik dan percuma untuk tetamu mereka terutamanya kanak-kanak. Jadi, sebelum anda menempah, dapatkan info dahulu tentang aktiviti yang ditawarkan dan jika ada festival yang diraikan. Lebih banyak aktiviti yang disediakan secara percuma, lebih banyak anda dapat berjimat.

  • Kalau tak, anda pun boleh buat aktiviti sendiri di pantai, kolam renang, taman, tasik, atau rumah opah. Contohnya berbasikal, lumba renang, tarik tali, atau memasak bersamaseisi keluarga. Dalam berjimat tu, kena beringat juga..
  • Walaupun merancang percutian bajet, cuba elak terlalu berjimat hingga anak-anak terasa tidak gembira bercutibersamaanda. Inilah waktunya anda dapat bersamamereka kerana selepas itu, anak-anak akan makin membesar dan duduk berjauhan. Yang pasti, kenangan dan memori bercuti bersama seperti ini sukar untuk berulang lagi.

  • Tekan => Pilih lokasi percutian senarai dibawah untuk maklumat lanjut

  • MELAKA : SERA
    AYER KEROH (4 BILIK)
  • PERAK TERATAI
    VILLA 1 (3 + 1 BILIK)
  • PERAK TERATAI
    VILLA 2 (3 + 1 BILIK)
  • PAHANG : SEROJA
    HOMESTAY (2-6 BILIK)
  • TERENGGANU RADAZOS
    HOMESTAY (6 BILIK)
  • MELAKA AFAMOSA
    322 (5 BILIK)
  • SELANGOR BERANANG
    NAURAH ( 246 BILIK )
  • DENGKIL PLATINUM (3 BILIK)
  • MELAKA MAI
    MASJID TANAH (5 BILIK)
  • PUTRAJAYA : MAMA ( 5 BILIK )
  • MELAKA AFAMOSA
    997 (6 BILIK)
  • MELAKA AFAMOSA
    949 (4 BILIK)
  • MELAKA AFAMOSA
    CB3 (6 BILIK)
  • MELAKA AFAMOSA
    1075 (6 BILIK)
  • MELAKA AFAMOSA
    NIAN 2 (6 BILIK)
  • PD : HERA GREY
    HOMESTAY (4 BILIK)
  • PD : HERA YELLOW
    HOMESTAY (8 BILIK)
  • MELAKA : B.KATIL
    PUTERI (5 BILIK)
  • JOHOR : BATU PAHAT
    DCASA IMAN (4 BILIK)
  • MELAKA : AFAMOSA
    893 (5 BILIK)
  • MELAKA : AFAMOSA
    NIAN 8 (4 BILIK)
  • MELAKA : AFAMOSA
    NIAN 3 (5 BILIK)
  • MELAKA GHMY
    HOMESTAY (4 BILIK)
  • N.9 : ZULAIKHA
    SENAWANG (6 BILIK)
  • SELANGOR : MEKAR HOMESTAY
    KUALA SELANGOR (3 BILIK)

  • salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday salby holiday

  • MELAKA : 3 CONDOMINIUM (3 ROOMS)
  • MELAKA : SERA AYER KEROH (4 BILIK)
  • PERAK TERATAI VILLA 1 (3 + 1 BILIK)
  • PERAK : TERATAI
    VILLA 2 (3 BILIK)
  • PAHANG : SEROJA HOMESTAY (2-6 BILIK)
  • TERENGGANU RADAZOS HOMESTAY (6 BILIK)
  • SELANGOR BERANANG NAURAH ( 246 BILIK )
  • DENGKIL PLATINUM (3 BILIK)
  • PUTRAJAYA : MAMA ( 5 BILIK )
  • MELAKA AFAMOSA 997 (6 BILIK)
  • MELAKA AFAMOSA 949 (4 BILIK)
  • MELAKA AFAMOSA CB3 (6 BILIK)
  • MELAKA AFAMOSA 1075 (6 BILIK)
  • MELAKA : AFAMOSA 908 (6 BILIK)
  • MELAKA GHMY HOMESTAY (4 BILIK)
  • MELAKA AFAMOSANIAN 2 (6 BILIK)
  • PD : HERA GREY HOMESTAY (4 BILIK)
  • PD : HERA YELLOW HOMESTAY (8 BILIK)
  • MELAKA : B.KATILPUTERI (5 BILIK)
  • JOHOR : BATU PAHAT DCASA IMAN (4 BILIK)
  • MELAKA : AFAMOSA 893 (5 BILIK)
  • MELAKA : AFAMOSA NIAN 8 (4 BILIK)
  • MELAKA : AFAMOSA NIAN 3 (5 BILIK)
  • N.9 : HR PD HOMESTAY (5 BILIK)
  • N.9 : ZULAIKHA SENAWANG (6 BILIK)
  • SELANGOR : MEKAR HOMESTAY KUALA SELANGOR (3 BILIK)

  • MELAKA AFAMOSA 873 (4 BILIK)
    CAWANGAN MELAKA SALBY HOLIDAY
    PERTANYAAN DAN TEMPAHAN SILA TEKAN WASAP DIBAWAH
    NAK BOOKING HOMESTAY










    Lain Lain Iklan Kategori yang sama
    Lain-Lain Keperluan

    aria control

    Professional Car rental Extra Diskaun Free Delive

    RM 100.00
    Baca Lagi
    aria control

    Pilih tempat menarik serta pelbagai aktiviti kola

    RM 10.00
    Baca Lagi
    aria control

    nak bercuti satu tempat sesuai untuk pelbagai jeni

    RM 10.00
    Baca Lagi
    aria control

    ADA MASALAH KURANG POWER ? MINYAK RAJA NUSANTARA T

    RM 0.00
    Baca Lagi
    aria control

    Nak ISTERI Mengerang Kepuasan? MINUM JE RABA Boost

    RM 150.00
    Baca Lagi
    aria control

    SPECIAL 0FFER COMBO MINYAK KUDRAT SERBA GUNA UNTUK

    RM 130.00
    Baca Lagi
    aria control

    Special Offer Limited Minyak Lintah Gunung Energy

    RM 150.00
    Baca Lagi
    aria control

    Special Offer For women ATASI MASALAH bloated stom

    RM 70.00
    Baca Lagi
    aria control

    KEKALKAN KEHEBATAN ANDA DENGAN STRONG ARROW PERFOM

    RM 180.00
    Baca Lagi
    aria control

    RONIN SPRAY CAPSULE BOOSTER MEMAN PADU RASA SMOOTH

    RM 100.00
    Baca Lagi
    aria control

    Extra performance Minyak gambir sarawak untuk le

    RM 100.00
    Baca Lagi
    aria control

    SPECIAL OFFER X-TROGEN CAPSULE RAHSIA LELAKI SEJAT

    RM 100.00
    Baca Lagi
    aria control

    SPECIAL OFFER HARGA COMBO FREE POSTAGE MINYAK BUAY

    RM 175.00
    Baca Lagi


    Lain Lain Iklan Dari Kedai yang sama



    Dijemput Singgah ke Kedai saya untuk melihat pelbagai produk hebat lain

    TINGKATKAN PRESTASI ISTERI ANDA KETIKA BERSAMA DAP-https://buyshopmarketing.com/img/my-store.jpg
    KLIK DIBAWAH KE KEDAI
    admin
    TINGKATKAN PRESTASI ISTERI ANDA KETIKA BERSAMA DAP-https://buyshopmarketing.com/img/bagus.gif

    NAIKKAN BRANDING PRODUCT ANDA DICARIAN GOOGLE

    MASUKKAN PRODUCT ANDA DISINI
    SEMUA PENIAGA ONLINE

    Klik Dibawah daftar

    iklan percuma daftar

    ×

    Select Category


    PRODUK(0)


    BABIES(0)


    KESIHATAN(14)


    PERNIAGAAN RUNCIT(0)


    FESYEN WANITA(0)


    KECANTIKAN(2)


    FESYEN LELAKI(0)


    MINYAK WANGI(1)


    PENDIDIKAN(1)


    DERMA DAN INFAK(3)


    TUDUNG(0)


    ARTIKEL(14)


    PEMBORONG(2)


    PRODUK DIGITAL(19)


    MAKANAN(5)


    PERNIAGAAN(18)


    KENDERAAN(14)


    ELEKTRONIK(4)


    SUKAN/HOBI(0)


    PERCUTIAN & PELANCONGAN(30)


    RUMAH & BARANG PERIBADI(4)


    PEKERJAAN(0)


    SERVIS(1)


    HARTA BENDA(1)


    LAIN-LAIN KEPERLUAN(51)


    Select Negeri


    SELANGOR(19)


    PAHANG(18)


    KELANTAN(12)


    PERAK(10)


    NEGERI SEMBILAN(13)


    KEDAH(7)


    TERENGGANU(19)


    SABAH(1)


    SARAWAK(1)


    JOHOR(18)


    MELAKA(26)


    PENANG(6)


    PERLIS(13)


    KUALA LUMPUR(16)


    PUTRAJAYA(13)


    LABUAN(0)


    MALAYSIA(21)


    INDONESIA(0)


    SINGAPORE(0)


    BRUNEI(0)